Yeni Bir Sayfa

Blog Yazarlığında Yeni Bir Sayfa

Merhabalar, yaklaşık 10 yıllık blog serüvenime geçtiğimiz yıl itibariyle farklı bir boyut kazandırmak için ana kişisel blogumu İngilizce diline çevirmiştim ve artık bu şekilde blog yazmaya devam ediyordum. İngilizce blog fikri her ne kadar güzel olsa da bu işe ilk atıldığımda başladığım “kimse okumasa da kendime kişisel notlarım, günlüğüm olur” fikrinden epey uzaklaşmış hissediyorum. Bu yüzden blogumun bir de Türkçe versiyonunu yayınlamaya karar verdim. Hem Türkçe hem de İngilizce bloglarımda yine “kimse okumasa da…” fikriyle içerikler oluşturacağım. Burada herhangi bir temada, ya da herhangi bir sıklıkla yeni yazı paylaşacağımı asla söylemiyorum. Yalnızca yazmak istediğimde, fikirlerim artık aklıma sığmadığında burada bir şeyler karalayacağım.

İngilizce blogum ile Türkçe blogumda aynı içerikler yer almayacak, tabii ki bazı istisnalar dışında. Gerçekten işe yarar olduğunu düşündüğüm yazılarım olursa bunları iki blogda da görebilirsiniz.

Blog yazmak artık benim için bir heves olmaktan geçti, fakat bu sefer de bunu bir şart gibi hissediyorum. O kadar uzun yıllar “bu konuyla ilgili şöyle bir yazı yazabilirim” gibi bir bakış açısıyla yaklaştım ki bütün olaylara, artık bunun bir şeyleri kaçırdığıma sebep olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden artık ne zaman eserse o zaman yazacağım. Her yazımın da faydalı olacağını garanti etmiyorum. Keza bloglarımı artık kişisel notlar gibi düşünerek yazıyorum.

10 yılda birçok faydalı olduğunu düşündüğüm yazı paylaştım. Bunlara gerçekten yoğun bir emek sarf ettim ve karşılıklarını da misliyle aldım. Her şeyden önemlisi kendimi geliştirme sürecimde yazdıklarım, hatta yazımı güçlendirmek için sürekli yeni şeyler araştırma çabasına girmiş olmam benim gelişmeme katkı sağlayan en önemli şey oldu. Bu yüzden blog yazmanın bende her zaman ayrı bir yeri olduğunu da itiraf etmem gerekir.

Kısacası bundan sonra bazen sizi düşündürecek, yeni şeyler öğrenmenizi sağlayacak ya da tetikleyecek şeyler okumak isterseniz ara sıra burayı ziyaret edebilirsiniz. Bunun dışında size büyük bir vaatte bulunmuyorum. Buraya kadar okuduysanız, bana ayırdığınız değerli vaktiniz için teşekkür ederim.